Despre

° isopatrusute este gașca din spatele ultimei camere obscure de liceu din România

Povestea

Acum trei ani, am înființat ultima cameră obscură de liceu din România în Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” și am trezit interesul pentru film comunității de adolescenți pasionați de fotografie pe care am creat-o.

O cameră obscură este un atelier de fotografie “ca pe vremuri”, cu lumină roșie și tăvi cu chimicale, în care fotografiile sunt developate și mărite pe hârtie prin diverse procese manuale. Am învățat 30 de colegi totul despre procesul analog, de la introducerea filmului în cameră până la obținerea unei fotografii printate de mână.

Am descoperit că fotografia analog oferă adolescenților o înțelegere mai profundă a conceptelor și ocazia unică de a dezvolta o conexiune mai adâncă, personală și tactilă cu arta.

Ideea

Liceul s-a terminat, așa că a venit timpul să ne creștem ideea și să construim un nou laborator, disponibil tuturor! Îți vom pune la dispoziție toate resursele pentru a te dezvolta, începând cu primele tale poze, până vei developa și printa fotografii singur:

  • Community Darkroom: o cameră obscură întreținută de noi, în care vei găsi totul gata pentru treabă.
  • Film Lab: îți developăm și scanăm filmele cu multă grijă și atenție, ca și cum ar fi ale noastre.

Vrei să ne ajuți?

Pentru că abia terminăm liceul, nu avem foarte mulți bani și ne este destul de greu să ne punem proiectul pe picioare. Dacă vrei să ne dai o mână de ajutor, ne poți susține cu o donație prin PayPal sau cumpărând o cameră recondiționată din shop-ul nostru.

Suntem o echipă de tineri îndrăgostiți de fotografia pe film! 

Matei Dumitru

Coordonator

Anca Țintea

PR/Redacție

Ciprian Alexe

Trainer

Vlad Pănăzan

Tehnic

Membri

Bogdan Anghelea, Ciprian Alexe, Ilinca David, Dani Vocheci, Ana Radu, Ana Trif, Maria Buciu, Andrei “Screech” Roșoiu, Harumi Omine, Lia Ștefănescu, Ioana Popescu, Matei Bumbuț, Irisz Kovacs, Luca Bostănescu, Alexia Nedelcu, Ioana Ghinea, Sandra Harminc, Ilinca Enescu, Maria Moraru, Anamaria Botea, Bianca Scarlat, Bella Popescu, Melania Veselu, Bea Baciu, Andra Stoica, Thea Pușcaru, Anastasia Muntianu

Foști membri

Laura Vasile, Bogdan Grigoriu, Agata Olteanu