Publicat pe Lasă un comentariu

Evenimentele lunii decembrie

Arhiva fotografică și istoria în transformare

  Această expoziție-montaj se concentrează asupra unei iconografii-tip care însoțește reprezentări ale mulțimilor și ale diverselor tipuri de colectivități privite prin filtrul fotografiei.

  O miză centrală a expoziției este de a aduce în atenția publicului diversele tipuri de suport care formează aceasta arhivă. Tocmai de aceea, materialele au fost păstrate în forma lor originală.

  Expoziția cuprinde diapozitive, martori, printuri deja existente şi albume fotografice.

Acsinte.100

  Expoziția cuprinde 100 de fotografii, în format print și digital, ce acoperă trei teme istorice distincte: Primul Război Mondial, Portrete de militari și Viața socială în orașul Slobozia în perioada 1930 – 1968.

  Expoziţia include şi o componentă multimedia, fotografiile fiind însoţite de lectura unor fragmente din scrisori, cărţi poştale şi jurnale de pe front, cât şi poveşti din tinereţile poetului Mircea Dinescu.

X-mas PHOTO Garage Sale 2

  În cadrul acestui “Târg de Crăciun de Fotografie” ajuns la cea de a doua ediţie, peste 50 de fotografi, fie ei amatori sau profesioniști  vor expune anul acesta pe pereții Gallery. Publicul este invitat să susţină artiştii locali, dăruind cuiva drag o fotografie cu ocazia sărbătorilor.

  Fotografiile vor costa între 20 și 100 de lei.

CDFD: Deschis pentru Inventar – Vernisaj și expoziție foto

  „Din mlaștini și păduri” (Alex Tomazatos) este una dintre cele 7 cărți de fotografie documentară din colecția Centrului De Fotografie Documentara care se lansează în cadrul evenimentului, alături de multe altele ce vor fi anunţate pe parcursul zilelor următoare.  

CineMAiubit ISFF 2018

  Fiind cel mai important festival internaţional de film studenţesc din România, CineMAiubit este locul unde și-au făcut lansarea la public majoritatea tinerilor cineaşti români.

  Cele trei secțiuni competitive ale festivalului sunt: ficțiune, documentar și animație/experimental. Timp de 4 zile, spectatorii vor vedea pe marele ecran o paletă largă de viziuni cinematografice din zone culturale diferite.  

  CineMaiubit continuă tradiţia competiţiei pentru fotografie şi afiş de film, realizând anul acesta și două premiere absolute: expoziție Virtual Reality și Augmented Reality.

Bucharest Short Film Festival 2018

  Cea de a 3-a  ediţie a Festivalului Bucharest Short Film Festival revine cu o nouă selecție de filme excepționale, premiate în cele mai mari festivaluri de film din lume cum ar fi Cannes, Annecy sau Berlinale.

  Acest festival invita publicul la 7 seri de festival de film cu scurtmetraje provenind din întreaga lume, selectate dintre cele peste 1.400 de filme înscrise în competiția BSFF 2018.

Text de Thea Pușcaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *