Întrebări

Pe această pagină poți afla răspunsurile la întrebările pe care le primim cel mai frecvent.

Întrebări și răspunsuri
Ce înseamnă C-41 și B&W?

Există diferite tipuri de filme, iar acestea trebuie procesate diferit. Procesul C-41 este destinat filmelor color negative, iar procesul B&W filmelor alb-negru negative. Dacă nu esti sigur ce fel de film ai folosit, este cel mai probabil ca acesta să fie film C-41. Procesul este notat pe casetă.

Cum developați?

Developăm filmele color cu ajutorul procesorului Noritsu, recondiționat de noi înșine, în substanțe chimice Kodak Flexicolor. Acesta ne permite să controlăm procesul de developare în parametri foarte riguroși. Developarea filmelor alb-negru este realizată manual cu revelator Kodak XTOL.

Cum scanați?

Folosim pentru scanare fabulosul Fujifilm Frontier SP3000, renumit pentru claritatea și culorile sale naturale.

Cât durează developarea și scanarea?

În general, developarea și scanarea sunt gata în maxim o săptămână, dar uneori poate dura mai mult sau mai puțin în funcție de numărul de comenzi pe care le primim sau în cazul filmelor alb-negru cu necesități speciale de procesare.

Cum îmi primesc scanările?

Trimitem scanările prin e-mail folosind WeTransfer, imediat cum sunt gata.

Pot developa la voi dacă nu stau în București sau în afara programului?

Da! Comandă serviciile noastre online și ne poți trimite filmele prin curier, sau le poți lăsa în cutia poștală din fața sediului nostru.

Ce se întâmplă cu negativele mele?

După ce îți developăm filmul și îți trimitem scanările, tăiem negativele în strips de câte șase fotograme și le împachetăm în folie de arhivare din polipropilenă.
Nu am aruncat până acum niciun negativ, însă te rugăm să încerci să le ridici de la noi în maxim două luni de la finalizarea comenzii tale.

Puteți developa și scana filme late 120?

În acest moment putem developa filme late alb-negru și C-41, dar nu le putem scana.
Lucrăm pentru a obține componentele necesare.

Ce filme nu puteți developa?

Nu putem developa peliculă diapozitiv E6 sau următoarele modele de film alb-negru: gamele de filme Rollei (cu excepția RPX 100 și RPX 400), Adox, Washi, Ilford SFX200. Nu putem garanta rezultatele developării filmelor expirate.